Големият производител на гуми Nokian представи 5 нови модела летни гуми за SUV возила. С този ход, марката разширява влиянието си върху пазара, не само с разнообразието от избор, но и внедряването на нова технология, която използва арамидни влакна.

Представените модели, направени по новата технология, се използва във военната и авиационна индустрия и отличава новите гуми с изключително здрава и структурирана странична стена, която осигурява необходимата издръжливост и безопасност за взискателни пътни условия и изненадващи ситуации.

Новите модели на Nokian имат амбицията да се докажат като гуми, предназначени за прецизно управление, предоставящи удоволствие от шофирането на мощни джипове. Тези 5 модела SUV гуми са насочени към основни пазари на компанията в скандинавските страни, Централна Европа и Русия.

Новата Nokian Hakka е лятна гума за скандинавските страни и Русия

Най-новите „отрочета" в семейството на лятна гума Nokian Hakka, покорявала класациите на много тестове в скандинавските страни и Русия, са Nokian Hakka Black SUV и Nokian Hakka Blue SUV.

Универсалният Nokian Hakka Blue SUV е предназначен за най-популярните малки и средни класове джипове. Той предлага безкомпромисна безопасност и комфортно пътуване от първите мигове на пролетта до дълго в есента.

Спортниата Nokian Hakka Black SUV, е за най-големите джипове! Гумата излъчва сила и спомага прецизното управление. Точно като Nokian Hakka Blue SUV, гумата ще бъде на разположение на потребителите в цялостна селекция от размери през пролетта на 2015 г.

Широката гама на Hakka летни гуми, предназначени за скандинавските страни и Русия се допълват от Nokian Nordman S SUV - устойчива и удобна опция за по-големи и по-малки ванове.

В допълнение към новите SUV продуктите, гуми Nokian също увеличи и избора на летните си гуми от серията Hakka, пригодени за грубите северни пътища, с ван гума Nokian Hakka C2. Предназчена за големи товари Nokian Hakka C2 е минала и всички тестове за безопасност. Новото семейство продукт използва една шарка на протектора, както за по-леки и по-тежки превозни средства.

Nokian Line за Централна Европа

Три нови продукта се внасят в продуктовата фамилия Nokian Line, която е особено подходящ за условията в Централна Европа и лятото там. 

Nokian zLine SUV предлага висока производителност и контрол, дори и при екстремни ситуации. Това е правилният избор за шофьори, които ценят безопасното шофиране, производителност и комфорт на шофиране и както в градски трафик, така и по пътищата на страната.

Здравата и безопасна Nokian cLine е отличен избор за професионални шофьори и тежкотоварни камиони и микробуси.

Nokian Rotiiva HT е предназначена за лекотоварни автомобили, по-големи джипове и пикапи. Тя е надежден изпълнител на асфалт и чакъл.