Уважаеми клиенти , ако не можете да се свържете с нас на посочения телефон, моля пуснете "Бърза поръчка" . Ще се свържем с Вас при първа възможност. Благодарим Ви!

Skoda Kodiaq от 2024 г. официално се появи след старателна и дълга тийзър кампания. По-просторна алтернатива на Volkswagen Tiguan от 2024 г., средният SUV възприема еволюционен екстериорен дизайн, комбиниран с обновен интериор, който се фокусира върху екраните, но без да елиминира всички конвенционални контроли. Дълго закъсняло, Plug-in хибридно задвижване най-накрая е налично като част от по-широк набор от актуализации, подготвени за второто поколение.

Мощността се осигурява от набор от двигатели с вътрешно горене, като се започне с 1.5 TSI бензинов агрегат, който се възползва от мекохибридната технология. Той работи по цикъла на Милър и се задвижва от турбокомпресор с променлива геометрия. Двигателят произвежда 148 конски сили (110 киловата) и има еволюция на технологията за активни цилиндри на VW Group за изключване на цилиндрите и пестене на гориво, когато не е необходима допълнителна мощност. За още по-голяма ефективност задвижващият механизъм поддържа рекуперация на спирачната енергия и SUV може да тръгне с изключен газов двигател.

След 841 900 продадени бройки, Kodiaq преминава към второ поколение, за да затвърди позицията си на най-продавания SUV на Skoda. Планира се да бъде пуснат в продажба в Европа в началото на следващата година.