Уважаеми клиенти , ако не можете да се свържете с нас на посочения телефон, моля пуснете "Бърза поръчка" . Ще се свържем с Вас при първа възможност. Благодарим Ви!

Lotus, британски автомобилен производител, известен с леките си спортни автомобили, вече излезе от зоната си на комфорт, като пусна електрическия SUV Eletre с тегло над 2500 килограма.

Така че пристигането на новия Lotus Emeya EV за 2025 г., макар и доста различно превозно средство от Elise или Emira, не е толкова шокиращо в този контекст. Като брат на Eletre, новият хечбек Emeya с четири врати разполага с подобно задвижване и дизайн, но обещава още по-добро ускорение благодарение на по-ниската си, по-аеродинамична форма.

 

Въпреки че Emeya вероятно ще бъде тежък, Lotus все още твърди, че версията с 905 к.с. ще достигне до 100 километра в час за по-малко от 2,8 секунди и ще достигне максимална скорост от 255 км/ч. Той е оборудван със стандартно въздушно окачване и включва всички видове активни аеродинамични елементи, като капаци на предната решетка, заден дифузьор и заден спойлер, който се разгръща, за да създаде повече притискаща сила при скорост.

 

От Lotus казват, че Emeya ще може да изминава между 420 и 500 километра с едно зареждане, но информацията все още не е потвърдена.