Уважаеми клиенти , ако не можете да се свържете с нас на посочения телефон, моля пуснете "Бърза поръчка" . Ще се свържем с Вас при първа възможност. Благодарим Ви!

Казват, че красотата е в очите на наблюдателя, но наистина ли сте срещали някой, който да не харесва как изглежда DB5? Страшно красивото купе навършва вековните 60 години този месец, след като направи своя дебют през септември 1963 г. на автомобилното изложение във Франкфурт.

За да отпразнуват годишнината, Aston Martin организира фотосесия заедно със своя съвременен еквивалент, DB12, известен също като "първият супер турър в света".

През 2023 г. новият DB12 има повече от два пъти по-голяма мощност, благодарение на 4,0-литров V8 с двойно турбо двигател от AMG с 671 к.с.

Мощността на DB5 е достатъчна за максимална скорост от повече от 150 mph (241 km/h), което накара хората от Gaydon да напишат гордо в брошурата: "DB5 е най-бързият обикновен четириместен GT в света." Освен красота и мускули, колата на Джеймс Бонд също имаше мозък, тъй като дойде с нови функции като климатик и електрически прозорци.