Независимо всичко, проблемът остава и поради слабото разпространение на електрически колонки за зареждане. Особено в България и Източна Европа, няма да ги намерите по всеки първокласен път! При конвенционалните автомобили, този проблем не съществува, защото винаги имате бензиностанция на рапзоложение, колкото и дълъг да е пътят. 


На пазара за гуми, обаче, вече съществуват производители, които предлагат концепции за пестене на електричество. За пример ще дадем гуми Continental, с иновацията си - Conti.e.Contact - една от първите гуми в света, която идва като стандартно оборудване за ел. серията на BMW - i и обещава оптимизиран разход за електрическите возила.

Постиженията им са чудесни, но няма как да се сравнят с новината, с която Goodyear ни взриви буквално преди дни! Световно известният производител на гуми обяви, че има решение на проблема за пробега на електирическите автомобили, с разработена концепция от самите тях.

Иновативна гума от Goodyear, дава шанс за по-голям пробег на елекромобилите

Goodyear могат да дадат много на световния пазар за електромобили, чрез иновативен дизайн на гумите! Дизайн,  реализиран в търснето на начин за генериране на елекричество при триене, чрез подобрени материали и свойства.Освен, голямата иновативна крачка в разработването на такъв тип материал и свойства, от Goodyear са намерили и начин, как това генерирано количество енергия, да се прехвърля и съхранява в батериите на електромобила. А това тук вече е сложната част, за която американската компания се е погрижила.

Грайферът и извивките по дизайна са констурирани така, че да уловият кинетичната енергия, не само по време на триене (въртене на гумата), но и по време на покой. Въз основа на дизайна, това може да бъде постигнато чрез улавяне на топлинна и светлинна енергия от околната среда и превръщането им в електричество през цялото време.
 

От компанията са в процес на раработка, но все пак можете да видите кратко демо на концепцията, за която се надяваме, че в близко бъдеще ще види бял свят и ще промени изцяло автомобилния бранш, както и ще вдъхнови други производители на гуми, да последват примера и да направят нещо в тази посока страна на гумата.

Не пропускайте да откриете най-големия избор от летни гуми и зимни гуми на марката Goodyear, единствено в нашия online магазин - http://www.BGGumi.com