Уважаеми клиенти , ако не можете да се свържете с нас на посочения телефон, моля пуснете "Бърза поръчка" . Ще се свържем с Вас при първа възможност. Благодарим Ви!

Mercedes направи представяне на plug-in хибридната версия на спортния автомобил AMG GT в Мюнхен.

Само преди няколко седмици видяхме представянето на новото, второ поколение Mercedes-AMG GT, а сега вниманието е насочено към най-добрия вариант – показан на автомобилното изложение в Мюнхен като Mercedes-AMG GT Concept E Performance.
 
На този етап може да е само концепция, но каросерията изглежда готова за производство, което ясно предполага, че пълното разкриване на производствената версия е неизбежно. Очакваме финалната версия да бъде наречена Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.
 
По отношение на дизайна изглежда почти идентичен с обикновения AMG GT, с изключение на порта за зареждане на задната броня за plug-in хибридната система.
Задвижването на AMG GT 63 S E Performance ще бъде мощно. Той трябва да включва същия 4,0-литров V8 двигател с двойно турбокомпресор като стандартния автомобил, но този познат агрегат ще бъде съчетан с електрически мотор на задната ос, за да увеличи общата мощност до над 800 к.с. Mercedes казва, че колата използва „технологичен трансфер от Mercedes-AMG F1 Team“.
Тази технология вероятно ще бъде взета от модела GT PHEV с четири врати, с електромотор с 201 к.с. и общо 831 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Подобно на стандартния автомобил, мощността ще отива към пътя чрез система за задвижване на четирите колела.
 
В модела с четири врати батерията от 6,1kWh позволява пробег от осем мили само на електричество и докато моделът с две врати ще има подобен фокус върху производителността, очакваме неговият пробег само на електричество да победи това благодарение на по-ниското общо тегло.