Преди да Ви представим класацията, започваме с уточнението, че за тазгодишното изпитание на гуми от най-висок клас и класирането им в графа “Най-добри гуми за мокър терен”, за тест използвахме BMW M4, обуто в 275/35 R19 отзад и 255/35 R19 оптред.

В теста няма да откриете марки като: Pirelli, Dunlop и Yokohama, но в този размер успяхме да включим Hankook, Maxxis и Nankang, като представители на среден и бюджетен клас автомобилни гуми.

Нека все пак, резултатите говорят:

Без изненади, гумата, която предложи най-добро поведение, беше Michelin Pilot Super Sport, но дали това я изтрелва на първо място в класацията ни, четете...

Vredestein също бяха близо до челните места, но Vorti не успя да ги изкачи до върха. В този модел липсваше остротата на Ultrac Sessanta, с която сме свикнали. Дори и при условие, че се справи много добре на теста и демонстрира по-добър баланс Michelin, беше леко несигурен в завоите.

Поглеждаме към Continental, Hankook и Goodyear - всички с много близки времена за обиколка и без изненади двете най-евтини гуми в теста, показаха най-слаби времена и представяне.

В мокрото, безапелационен победител класираме Vredestein и Hankook които се конкурираха достойно в клас производителност и спирачен път. Следват ги Maxxis и Nankang, които честно казано ни изненадоха.

Под четата, най-доброто като съотнишение цена, качество и показатели от теста, нареждаме Hankook Ventus S1 EVO. Резултатът за корейския бранд изненада като се има предвид силната конкуренция. Ventus S1 EVO се справи добре по всички показатели, но и постигна нещо над всички останали - по-къс спирачен път от абсолютно всички включени в теста гуми, при това с 2.6 м.

Второто място категорично отова за Michelin Pilot Super Sport. Почти перфектни по сухия асфалт, съчетано със силно представяне на мокра настилка и добър комфорт. Трето място изкчава Goodyear Eagle F1 Asymmetric, която също показа добри резултати във всички категории, но измести с място надолу четвъртото класирано предложение. А именно - Vredestein Ultrac Vorti, от която очаквахме малко по-добри резултати при аквапланинга.

 

 

Ако клсацията ни Ви е харесала, споделете я с приятели! Не забравяйте, че BGGumi.com е сайтът с най-голямото разнообразие от гуми... включително и такива, които се справят по-добре от изброениете по други показатели! 

Разгледайте голямия избор и намерете най-изгодните ни предложения за летни гуми! Последвайте ни и в социалните мрежи като Facebook и Google+, където можете да следите най-интересното от света на гумите и автомобилната индустрия!