Уважаеми клиенти , ако не можете да се свържете с нас на посочения телефон, моля пуснете "Бърза поръчка" . Ще се свържем с Вас при първа възможност. Благодарим Ви!

До 2030 г. планира да продава напълно електрически автомобили
 

Volvo обяви днес на Climate Week NYC, че ще спре да произвежда дизелови превозни средства до началото на 2024 г. Според тях решението илюстрира колко бързо се променят както автомобилната индустрия, така и потребителското търсене в лицето на климатичната криза.

Още през 2019 г. по-голямата част от колите на Volvo, продадени в Европа, бяха с дизелово задвижване, какъвто беше случаят с много други производители на автомобили. Електрическите превозни средства представляват много малък процент от продажбите. Тази тенденция се обърна. Днес по-голямата част от превозните средства на Volvo са или напълно електрически, или разполагат с plug-in електрически хибриден задвижващ механизъм.

В допълнение към елиминирането на дизеловите автомобили, Volvo планират да бъдат напълно електрически до 2030 г.

Тези цели следват решението, взето от автомобилния производител миналия ноември, когато продаде своя дял в Aurobay, съвместно предприятие, съдържащо всички негови активи с двигатели с вътрешно горене. В резултат на това Volvo вече не харчи пари за разработване на бензинови или дизелови двигатели.

Говорейки на Седмицата на климата в Ню Йорк, Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars, заяви, че компанията е изцяло фокусирана върху създаването на гама от първокласни, изцяло електрически автомобили. „Електрическите задвижвания са нашето бъдеще и превъзхождат двигателите с вътрешно горене. Те генерират по-малко шум, по-малко вибрации, по-малко разходи за обслужване за нашите клиенти и нулеви емисии от ауспуха“, каза той.

За да подчертае допълнително тази точка, Андерс Карберг, главен директор по устойчивост на Volvo, ще присъства на събитие, организирано от коалицията Accelerating to Zero на тазгодишната Седмица на климата. Стартирала на срещата на върха за климата COP27, коалицията A2Z предоставя платформа за множество заинтересовани страни за подписалите Декларацията от Глазгоу за превозни средства с нулеви емисии. Целта на тази платформа е да намали до нула емисиите от ауспуха при продажбите на нови превозни средства до 2040 г.